Eilinen päivä meni suht hyvin. Yritin tavoittaa terapeutteja puhelimella ja sähköpostilla. Kaikki olivat varattuja tänä keväänä. Tähän mennessä ei ole löytynyt kuin yksi ehdokas. Onkohan minulla liian tiukat reunaehdot. Miesterapeutteja on oleellisesti vähemmän.

Vointini on nyt vakiintunut. Hermostuessani tulee kyllä tosi agressiivinen olo. Suutuin tänään, kun vaimo ei olisi halunnut viedä lasta ulos. Pidin suuttumuksen sisälläni, koska vaimo valitti huonovointisuutta. Ajattelin, että lyhyt ulkoilu aurinkoisessa ilmassa tekisi hänelle hyvää. Pelkään, että tämä agressiivisuuteni purkautuu joskus väkivallaksi. Tulee hirveä tarve raivota vaimolle. Se on aika sietämätön tunne. En ole vielä koskaan lyönyt ketään, mutta mitä jos joskus lyön. Tiedän, että lyöminen ei ole oikeutettua missään tilanteessa. Tiedän, että Suomessa on paljon perheväkivaltaa. En yhtään ihmettele sen syitä. Tällaista henkistä pahoinvointia varmasti riittää. Jotenkin tämä nykyinen elämäntapa generoi pahoinvointia vain lisää. Uskon, että se johtuu ihmisten eristäytyneisyydestä. Ollaan hyvin vieraantuneita muista ihmisistä. Sosiaalinen tuki puuttuu meiltä monilta. Jäädään jotenkin yksin elämään kuuluvien vaikeuksien kanssa. Ei ole oikein ketään, jonka puoleen kääntyä, kun tuntuu, ettei jaksa. Pitää vaan "pärjätä" omin nokkineen. Alkoholin väärinkäyttö on varmasti samaa perua. Humalassa on helppo unohtaa huolet ja murheet ainakin hetkeksi. Moni käyttää viinaa masennuslääkkeenä, itse en kylläkään juo nykyään yhtään. Ensinnäkään näitten lääkkeitten kanssa ei voi juoda, eikä se huvita minua muutenkaan. Eikä minulla ole "kosteaa menneisyyttä, Luojan kiitos. Opiskeluaikoina kävin joskus kaljalla kavereitten kanssa.

Anoppi tulee huomeniltana avittamaan lapsen hoidossa, kun vaimo menee sairaalaan maanantaiaamuna tutkimuksiin, johon minun pitää mennä viemään ja hakemaan myöskin. Se on hyvä, että anoppi on usein valmis auttamaan. Se helpottaa tällaisessa tilanteessa oleellisesti meidän jaksamista. Pitkän välimatkan takia hän ei tosin voi tulla päiväseltään käymään, mikä rajoittaa tätä yhteistyötä. Mutta hyvä näin.