Saan olla nyt kaikessa rauhassa kotona, kun lapsi nukkuu ja vaimo lähti ostoksille. Tuntuu hyvältä, kun saa tehdä, mitä lystää, eikä kukaan ole häiritsemässä. Vaimo valitti, että hän ei ole päässyt mihinkään pitkään aikaan. Toivottavasti hän nyt nauttii shoppailusta.

Piitan kommentti toissapäiväiseen juttuuni tuntui tosi tarpeelliselta ihan sen takia, että osaisin antaa riittävän arvon sille, että olen kantanut oikeasti vastuuta tästä tilanteesta. Nykyään isän ja aviomiehen roolissa eläminen ei ole samanlaista kuin edellisen sukupolvien miehillä, jotka keskittyivät lähinnä leivän hankintaan ja jättivät kodin ja lapset äidin vastuulle. Heikkoina hetkinä olen melkein kateellinen isälleni siitä, että hän sai tehdä vain "miesten" töitä. Nyt ei ole erikseen miesten töitä ja naisten töitä. Nyt on vaan töitä. Mutta tehtäväjako on yleensä se, että vaimo organisoi aika pitkälle mitä tehdään milloinkin. Ja koska en ole palkkatyössä, koen itseni turhautuneeksi ja alistetuksi. No tästähän olen jo kertonut, ei siitä sen enempää.

Tapasin eilen toisen terapeutin, joka oli persoonaltaan ihan toisenlainen kuin ensimmäinen. Ulosanti sujui kymmenen kertaa nopeammin ja keskustelu eteni sen mukaisesti. Tuntui kyllä rasittavalta selittää omia henkilökohtaisia asioitaan vieraalle ihmiselle, mutta toisaalta en ahdistunutkaan tilanteesta. Vaikea sanoa, jaksaisinko tehdä hommaan kaksi kertaa viikossa.

Vointini on tänään lähes normaali. En siis tunne mitään masennusoireita. Rakasteltiin eilen vaimon kanssa, vaikka siihen asti pääseminen oli tosi pitkä tie. Kello näytti iltakymmentä ja väsymys pukkasi päälle. Mutta hyvältä se sitten tuntui, vaikka seksuaalinen halukkuuteni on laskenut huomattavasti tämän masennuksen seurauksena. Ei suoraan sanoen tee paljon mieli. Eripuraisuus vaimon kanssa ei tietenkään paranna asiaa. Yöllä näin sitten unta, jossa olin jonkun tuntemattoman naisen kanssa katsomassa jotain  seksipitoista elokuvaa.

Enköhän lähde tästä keittämään kahvit itselleni. Vaimo sulatti aamulla pakastimen ja otti sieltä jotain tytön ristiäisissä tarjottuja pikkuleipiä. Niistähän on jo kohta vuosi...