Tulipa tästä hiukan parempi päivä. En riidellyt kertaakaan vaimon kanssa. Aamulla nousin reippaasti heti kahdeksan jälkeen keittämään mannapuuroa perheelle. Ehdin syödä oman osuuteni ennen muitten ylösnousua. Lounaaksi paistoin ohuita marinoituja broilerfileitä, päivälliseksi silakkapihvejä. Eli kokattu on ahkerasti tänään. Emäntä sentään siivosi keittiön sillä aikaa, kun itse kävin kuntosalilla. Hiihtokausi päättyi loskakeleihin ja siirryin sisätreeniin. Yritän käydä vähintään kerran viikossa, mieluiten kahdesti.

Tytön kanssa hermoilin jonkin verran. Ärsyynnyn puisten palikoiden kolinasta, kun hän heittelee niitä lattialle. Ja kun kielsin, hän oikein innostui tekemään sitä. Minulle tulee ikävän agressiivinen olo tällaisissa tilanteissa. Tekisi mieli rankaista fyysisesti esim. tukistamalla, mutta hillitsen kuitenkin itseni. Nyt alkaa paljastua tämä puoli vanhemmuudesta, joka rassaa varmaan jokaista isää tai äitiä. Eli lapsen kurissa pitäminen pistää miettimään hyviä menetelmiä. Palikoiden heittely on varmaankin alkusoittoa kaikelle kiukuttelulle. Luoja varjelkoon meitä kauhukakaralta. Mielessäni sadattelen jo joskus pahanpäiväisesti "kirottu kakara".

Illalla iski taas ahdistus, sellainen ikävä paineen tunne rinnassa ja syviä huokailuja. Otin puheeksi tämän ahdistuksen terapeutin kanssa, joka otti siihe aika yllättävän kannan. Hän piti sitä mitä aidoimpana tunteena, jolla on ollut suuri merkitys evoluutiossa ihmisen säilymisen kannalta. Vain kaikkein vahvimmat yksilöt kuulemma jaksavat ahdistua. Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat ihmiset kokevat voimakkainta ahdistusta. Tämä tieto oli minulle myönteinen. Olen siis hyvässä kunnossa, kun jaksan näin ahdistua melkein joka ilta.

Aloin eilen täyttää terapeutilta saamaani kyselylomaketta, jossa tiedustellaan ajankohtaita tilannetta, perhetaustaa, ajatuksia, ihmissuhteita, terveydentilaa jne. Tämä on jo kolmas monistenippu, jonka olen saanut. Ihan hyvä, että terapia lähtee johdonmukaisesti liikkeelle taustojeni selvittämisestä. Seuraava tapaaminen on huomenaamuna puoli yhdeksältä. Niinpä minun pitää nousta kukonlaulun aikaan. On vissiin pakko laittaa kello soimaan.