Saima ja Alastalo, tuntuu tosi hyvältä saada teiltä tukea tälle luonnolliselle tarpeelle olla omissa oloissaan melko säännöllisesti. Oikeastaan unohdan sen herkästi itsekin, tässä kotona olo kun tuntuu melkein aina jossain määrin tarpeelliselta. Ilmeisesti oma-aloitteisuuteni on edelleen aika heikko. Sitten kun alan olla todella ärtynyt kotona kykkimiseen, on jo hiukan myöhäistä lähteä mihinkään, tulee vaan sellainen pakoon lähdön meininki, mikä ei tunnukaan hyvältä. Pitäisi lähteä hyvän sään aikana ja hyvällä mielellä.

Tämän päivän ykkösjuttu oli lääkärikäynti terveyskeskuksessa. Psykiatri ohjasi minut sinne, mitä suuresti ihmettelin. Samoin ihmetteli myös tämän päiväinen lääkäri, jota en ollut koskaan ennen tavannut. Pyysin kolmen kuukauden sairaslomaa, mutta hän ei voinut kirjoittaa kuin kuukauden, mutta lupasi selvittää psykiatrin kanssa jatkon sille. Nyt tuntuu helpottavalta ajatella, että tein tämän ratkaisun, lopultakin. Nyt minulla on oikeus potea masennusoireita kaikessa rauhassa ja keskittyä niiden hoitamiseen. Tähän asti olalla istunut piru on voinut välillä kuiskailla, että jos vain yrität kovin, pääset kyllä töihin jne.

Kakkosjuttu oli ehkä ensimmäinen nurmikon leikkuu tänä keväänä. Aurinko paistoi ja lämmitti sopivasti. Kaikki naapuritkin olivat pihapuuhissa, joten tuli myös jutusteltua. Homman tultua valmiiksi, sytytin pihalla grillin ja paistoin makkaraa ja maissia. Viime kesänä keksittiin, miten maukasta syötävää kokonaisesta maissitähkästä saa grillaamalla.