Tämä viikko alkoi melko mukavasti. Aamulla ulkona vallinnut vesikeli tosin tuntui ikävältä viikonlopun unelmatalven jälkeen. Eilen käytiin velipojan perheen kanssa pulkkamäessä ja käristettiin makkaraa nuotiolla. Se olikin kiva ulkoilutapahtuma.

Viimeviikon konflikti vaimon kanssa on pikkuhiljaa laantunut. Olikohan se keskiviikko, kun hermostuin taas totaalisesti emännän kommentteihin ja lähdin ulos. Suuntasin paikalliseen pubiin ja join pari tuopillista. Sain siitä sen verran itseluottamusta, että soitin lähellä asuvalle kaverille ja menin juttelemaan murheistani. Koska hän on kokenut avioeron, pystyy hän paremmin ymmärtämään minunkin vaikeuksiani. Virkistyin selvästi murheiden purkamisesta ja lopulta lauleskelimme kitaran säestyksellä hengellisiä lauluja. Vaimo soitteli perään ja moitti minua edesvastuuttomuudesta, kun lähdin niin vain "lätkimään". Mutta kyllä minä ilmoitin hänelle pian lähtöni jälkeen, missä olin. Tuntuu siltä, että nainen on tottunut siihen, että istun illat kiltisti kotona. Tämä oli tosiaan eka kerta, kun kävin pubissa naimisiin menon jälkeen. Kuullostaa varmaan hiukan oudolta. Vaimo on kumman huumorintajutonta lajia.

Kurssi on nostanut itsekunnioitusta muutaman piirun. Olen tehnyt erilaisia testejä, joilla voi kartoittaa ammatillista suuntautumistaan. Haluaisin kokeilla tehtäviä, joissa pääsee tekemään luovaa kirjoitustyötä ja laatimaan jotain selosteita tai artikkeleja. Siihen voisi liittyä myös tutkimista ja tiedon keruuta. Seuraava vaihe olisi sopivien työkokeilupaikkojen etsiminen. Huomenna on sovittu neuvottelu kurssin ohjaajan kanssa.