Tänään olen kärsinyt aamusta lähtien inhottavasta ahdistuksen tapaisesta pahoinvoinnista. Päässä on tuntunut ikäviä kihelmöintejä ja suussa limakalvojen ärtymystä. Käytiin koko porukalla kaupassa vielä illalla, jolloin rinnassa alkoi tuntua kivuliasta ahdistusta. Tuli kiire ulos marketista. Edes raikas ulkoilma ei meinannut hellittää oloa. Jossain vaiheessa päivää pelkäsin kuolevani ja pohdin, miten vaimo selviäisi, jos kuolisin. Luultavasti se oli lievä paniikkihäiriökohtaus.

Otin puhelimella yhteyttä Kelaan ja kyselin, joko lääkärin lausunto olisi tullut sinne. Ei ollut. Annoin samalla lisätietoja valitsemastani terapeutista. Virkailija jutteli hyvin ystävällisesti. Yritin tavoittaa myös terapeuttia, mutta hän oli tänään matkoilla.

Olen alkanut harkita tämän päiväkirjan muuttamista salaiseksi. Tosiasia on, että lukijoiden vuoksi valikoin kirjoittamiani juttuja enemmän tai vähemmän. Punnitsen sitä, onko mitään syytä kertoa kaikkea. Toisaalta tällaisen blogin tarkoitus voisi olla vertaistuen saaminen ja antaminen. Mutta periaatteessa päiväkirjan pitäisi olla henkilökohtainen eikä julkinen. Terapian apuvälineenä kumpikin seikka on otettava huomioon.