Kävin tällä viikolla toisella lääkärillä, jota terapeuttini suositteli. Vaimo patisti minua varaamaan ajan, sillä hän pelkää, etten jaksa toisen lapsen tuloa nykyisellä lääkitykselläni. Heräilen usein näin aamuyöstä, enkä saa uudestaan enää unta. Tänäänkin heräsin jo kolmelta.

Tapaamani psykiatrian professori vaikutti kokeneelta ja pätevältä. Hän kuunteli tarkkaavaisesti ja puhui rauhallisesti. Kolmen vartin vastaanoton aikana hän selvitti tilanteeni hyvin perusteellisesti ja pohti sopivaa lääkityksen lisäystä, jotta saisin nämä uniongelmat paremmin hallintaan.

Lääkäri valitsi ensimmäiseksi  kokeiltavaksi lääkkeeksi Noritrenin. Onko jollain kokemuksia kyseisestä lääkkeestä? Se on ilmeisesti samantyyppinen kuin Triptyl, jota olen joskus käyttänyt, mutta en yhdessä Mirtatsapiinin kanssa.

Sivuvaikutusluettelo näyttää jälleen pelottavalta, mutta en usko niiden toteutuvan kohdallani. Muuten vähän tulee taas epävarma olo, onko tästä mitään hyötyä syödä enemmän lääkkeitä. Jotenkuten olen pärjäillyt tähän asti.

Lääkäri otti yksityisvastaanotosta tasan sata euroa. Se on iso summa 1800 euron kuukausituloilla. Ja kahden viikon kuluttua pitää mennä uudestaan. Silloin kuulemma riittää puolen tunnin aika (80€). Noritren-purkki ei onneksi maksa apteekissa paljon mitään.

Tänään on perjantai, joten jos lääkkeestä tulee aluksi pahoja sivuvaikutuksia, niitä on helpompi kestää kotona kuin työpaikalla. Toivotaan parasta, ettei niitä tulisi. Mutta pian se selviää. Otan ensimmäisen pillerin tänään.