Siirryn kesäajaksi eli kesä-elokuuksi kirjoittamaan vain viikoittain, koska käytännössä olen paljon poissa netin ulottuvilta. Huomenna pakkaan auton ja peräkärryn täyteen tavaraa, nappaan vaimon ja lapsen kyytiin ja huruttelen keski-Suomeen. Tarkoitus on mennä ensin appiukkoa katsomaan, sillä hän joutui pariksi viikoksi vanhainkotiin, kun anoppi lähti lomamatkalle. Sitten teen tiedusteluretken meidän mökille, jossa ei ole käyty kahteen vuoteen. Laitan paikat siihen kuntoon, että perhe voi tulla sujuvasti paikalle. Hommia on tiedossa jonkin verran, mutta koitan ladata itseni täyteen positiivista mieltä ja oikeaa asennetta, jotta selviän niistä kunnialla. Tänään kävin ostamassa verkkoaitaa ja tolppia, joista väsään pienen suoja-aidan rantaan, ettei pikkutyttö pääse omin päin menemään veteen. Toissakesäinen saunaremonttikin vaatii pientä viimeistelyä. Emäntä haki kaupasta sinne kallista lattiatrallia, että olisi hyvä touhuta. Mökissä ei ole vesivessaa eikä lämmintä hanavettä, joten peseytyminen tapahtuu saunassa. Saapi nähdä kuinka elämä alkaa sujua alkeellisemmissa olosuhteissa kuin kotona.

Mielialani on tällä viikolla vaihdellut vihansekaisesta epätoivosta pieniin nautinnollisiin hetkiin. Olen neuvotellut vaimon kanssa sopimuksen, että voisin tulla ensi viikolla takaisin kotiin yksikseni ja viettää täällä viikon verran "vapaata" ja tavata ystäviä yms. Sitä tässä ehkä odotan eniten. Olen hiukan täynnä tätä tiivistä yhdessäoloa vaimon ja tytön kanssa. Kaipaan lomaa siitä. Niin ja mökillä saan myöskin puuhata itsekseni pari päivää. Sekin tekee varmasti hyvää sielulle. Otan kiikarin mukaan ja tiirailen lintuja. Mökki sijaitsee niin syrjässä, että siellä saa nauttia tosissaan luonnon läheisyydestä.

Toivotan lukijoilleni kaikin puolin antoisaa kesäaikaa, piipahtakaahan silloin tällöin, kun kerkiätte omilta touhuiltanne, niin tarjoilen jotain enemmän tai vähemmän aurinkoista luettavaa.