Aika kulkee nyt eteenpäin sitä vauhtia, etten ole huomannut kirjoittaa blogiini. Aihetta kyllä olisi ollut, mutta en vaan ole tarttunut toimeen. Kaikenlaista muuta puuhaa on kyllä riittänyt. Mistä nyt sitten alkaisin?

Kalenterissani on ollut varauksia tasaisesti, joten se on auttanut pysymään pinnalla aina seuraavaan tapahtumaan. Näin on osoittautunut todeksi terapeutin kanssa oivallettu asia, että pitää olla jotain, mitä odottaa tulevaisuudessa. Oli KD:n puoluekousta, Suomalaista messua, Sanan ja rukouksen iltaa jne. Tänään skippasin KRS:n miesten saunaillan, kun olin juuri eilen illalla liikkeellä. Sen sijaan nautiskelin saunomisesta ja tölkillisestä tummaa olutta. Palkitsin hiukan itseäni, sillä leikkasin tänään iltapäivällä koko taloyhtiön nurmikot.

Hermoilin kyllä tänään taas tuttuun tyyliin. Minulle tuli kummallinen olo, kun tytön kanssa aikani peuhattuani aloin väsyä, enkä jaksanut enää hänen oikkujaan. Tarkoitan, että mielialani muuttui jotenkin fyysisiksi tuntemuksiksi pään seudulla. Tämä on näitä mystisiä oireita, joille en ole saanut mitään järkevää selitystä. Mutta oletan niiden johtuvan osittain käyttämistäni psyykenlääkkeistä.

En voi olla mainitsematta, että vaimon kanssa yritän hillitä itseäni, vaikka sisälläni kuohuisikin viha. Ajattelen toistuvasti, että olen mennyt väärän ihmisen kanssa naimisiin. Välillämme on niin paljon ristiriitoja. Tyypillinen tilanne sattui tänään, kun ehdotin, että tekisimme viisivuotishääpäivämme merkeissä pienen lomamatkan. Vaimo torjui välittömästi ajatuksen vedoten taloudelliseen tilanteeseemme.

Tämä voi ulkopuolisesta tuntua pikku jutulta, mutta itse koen asian vaimon dominoinnin oireena. Ei niin, etteikö hän saisi sanoa mielipidettään asiasta, vaan niin, että koin hänen suhtautumisensa tosi raivostuttavana. Joko olen itse mielenvikainen tai sitten meidän parisuhteessa on jotain pahasti vialla. On vielä lisättävä, että emme ole koko parisuhteemme aikana tehneet yhtä ainutta lomamatkaa, koska hän ei ole halunnut. Häämatkan kuittasimme parin tunnin sightseeing-risteilyllä. Hänen mielestään puuhailu mökillä on parasta mahdollista lomailua. Kaikki liikenevät rahat on käytettävä mökin kunnostamiseen.

Olemme loppuviikosta menossa mökille ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Meinasin jo perua koko lähtöni sinne, mutta koin sitten velvollisuudekseni mennä auttamaan vaimoa vesipumpun asennuksessa ja muissa kesäkauden aloituspuuhissa. Olen kyllä antanut ymmärtää, etten tänä kesänä aio asua mökillä viikkotolkulla, niin kuin viime kesänä. Muistan viime kesän lähes painajaismaisena, sillä olimme mökillä yhteensä melkein kolme kuukautta. Se eristäytyminen sinne rantapusikkoon teki minut välillä täysin sekopäiseksi.

Toivoin pääseväni täksi kesäksi töihin, mutta ei se näytä onnistuvan. Nyt olen sitten tuskaillut mielessäni, miten jaksan koko kesän. Meinaan olla vaikka yksin kotona, vaikka vaimo haluaakin heilua siellä mökillä kuin heikkopäinen. En kyllä enää kiusaa itseäni sillä touhulla.