Pyysin lääkäriä taas muuttamaan lääkitystäni, sillä sain sen verran ikäviä sivuvaikutuksia Noritrenista. Virtsaaminen kävi kivuliaaksi ja väkinäiseksi. Ensin kokeiltiin Cymbalta, mutta se ei auttanut. Sitten tohtori päätti, että voin luopua Mirtazapiinista, jota olen syönyt pian viisi vuotta. Tilalle hän määräsi Risolid 25mg illalla ja Peratsiinia 4mg x 2 myös illalla. Muutoksen jälkeen virtsaamisongelma on vähittäin helpottanut, ei vielä kokonaan, mutta kuitenkin. Kerron tämän nyt vain siksi, että moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että mielialalääkkeillä olisi pahoja fysiologisia sivuvaikutuksia. Niitä kuitenkin on.

Mitä nukkumiseeni tulee, saan nyt unen aika hyvin, mutta pystyn kuitenkin nousemaan puolen yön jälkeen syöttämään vauvaa, vaikka olo onkin aika tokkurainen. Tänään kärsin iltapäivään asti oudosta unisuudesta ja velttoudesta. Onkohan lääkitys sittenkin liian vahva, tai en ole vielä tottunut siihen. Seuraava lääkärinvastaanotto on vajaan neljän viikon päästä, eiköhän vaikutukset selviä siihen mennessä. Olen kokeillut jo toista kymmentä lääkettä kahdeksan vuoden aikana. Rahaakin on palanut ihan riittävästi. Yksityinen lääkärinvastaanotto maksaa Kelan korvauksen jälkeen 65 euroa kerta. Tulee kyllä mieleen, että haluaisin päästä kokonaan eroon lääkkeistä, mutta tässä tilanteessa se ei liene järkevää.

Elämäni alkaa taas vakiintua näihin kotikuvioihin. Kummasti päivä vain vierähtää iltaan kaikenlaisissa rutiineissa. Lastenhoito vaatii aika paljon aika ja energiaa. Hermoilen edelleen kolmivuotiaan kanssa, enkä meinaa kestää sitä. Vauvan kanssa olen mielelläni, niin hellyyttävä poika oikeasti on. Ja hyväntuulinen luonteeltaan.

Työllistymistäni pohdiskelen huomenna työvoimatoimistossa. Sen eteen en ole pistänyt tikkua ristiin viime viikkoina. Opiskelu tuntuu nyt olevan päällimmäisenä mielessäni. Vaimo tosin ei tykkää siitä, pitää jotenkin mahdottomana ajatuksena, että pystyisin suorittamaan tutkinnon tässä perhetilanteessa. Minua vähän risoo, jos en saa tukea tälle uudelle innostukselleni, joka voisi päästää minut masennuksen kierteestä.